Seznam článků

Ultrafialové lampy v zahradním jezírku - Jezírka-Zahrady s.r.o.

Ultrafialové lampy jsou často využívány u zahradních jezírek v součinnosti s čerpadlem a biologickým filtrem. Tyto speciální UV lampy napájené elektrickým proudem, bojují s jednobuněčnou řasou a jsou mimořádně účinné. Fungují tím způsobem, že volně rozptýlené řasy donutí k shlukování do chomáčů, které se dříve nebo později zachytí v biologickém filtru. Voda, která prochází tímto filtrem je vystavena ultrafialovému záření, které způsobuje tzv. shlukování řas. Ultrafialové záření vydává speciální žárovka uvnitř čiřidla.

Spoustu těchto UV lamp nabízí náš e-shop, v případě jakýchkoliv dotazů nás kdykoliv kontaktujte: Martin Student, mobil: 731151600, email: martinstudent@email.cz.

UV-C Professional (110mm 55w)

Tento přístroj ošetřuje vodu ekologicky. Díky velkému průměru těla uv lampy může voda procházet samospádem nebo je hnána čerpadlem. Voda je vystavena UV-C záření s vlnovou délkou 253,7 nanometrů, který se vyrábí speciální lampa. Toto záření, neutralizuje bakterie, viry a další primitivní organismy a brání jim v reprodukci. Vzhledem k tomu, že délka a průměr lampy je několikanásobně větší než u jiných výrobků, voda je vystavena velmi vysokým dávkám záření pro zvláště dlouhou dobu. Kromě toho, nerezová ocel v interiéru odráží UV-C záření, čímž se zvyšuje účinnost až o 35%. Během vegetačního období je přístroj používán po dobu 24 hodin denně, tak, aby bylo dosaženo optimálního výsledku.

• až o 35% vyšší účinnost, díky odrazu od nerezového pláště přístroje

• Nerezová ocel-interiér

• UV-C výbojka

• Efektivně a bezpečně desinfikuje vodu

• Udržuje tvorby plísní, bakterií a řas pod kontrolou

• Pomáhá chránit proti nemocem ryb

• Odstraňuje zelenou vodu bez použití chemikálií

• U bazénu, může omezit použití chlóru a dalších chemikálií až o 80%

• Lepší pro životní prostředí v porovnání s jinými tradičními metodami dezinfekce

Použití v jezírku:
UV-C Professional poskytuje čistou vodu a zároveň snižuje potřebu chemických látek a léků. Speciální přípravky nemusí být přidány do rybníka tak často, protože přístroj se zničí všechny nebezpečné patogeny, které mohou být přítomny ve vodě. Pro dosažení nejlepších výsledků je doporučeno použít UV-C Professional ve spojení s mechanicko-biologickým filtrem.

Použití v bazénu:
UV-C Professional je určena pro použití s vysokým tlakem, může být použita pro pískové filtry a bazénová čerpadla. Vzhledem k tomu, že UV-C Professional má velkou účinnost, potřeba chemických přísad (zejména chloru) je podstatně snížena.

Průmyslové použití:

UV-C Professional lze použít pro dezinfekci užitkové vody. UV-C je osvědčený způsob dezinfekce a je používán v mnoha průmyslových aplikacích ke snížení nebezpečí vzniku bakterií a virů, které jsou vždy přítomny ve vodě.

Technické parametry:

Maximální průtok 12.000 litrů/hod.
Příkon 55 w
Životnost žárovky 8.000 hod
Provozní tlak max. 3 bary
Vstup/výstup lepení 110mm
Velikost 98 x 18 x 13 cm

 

Jezírková UV-C lampa TMC 110 w

Technické parametry:

Výkon 110 w
Velikost 970 x 380 x 110 mm
Maximální doporučený průtok 36.000 l/hod
Maximální provozní tlak 3 bary
Jezírko bez ryb 110 m3
Jezírko s malým počtem ryb 55 m3
Jezírko s Koi 36 m3
Kabel 3 m
Připojení PVC lepení 63 mm

TMC UV lampy jsou neuznávanější značkou na trhu. Tyto anglické profesionální UV lampy se vyznačují vysokou kvalitou, velkou účinností a velkými průtoky. Funkce UV zářiče spočívá v tom, že shlukuje jednobuněčné řasy do větších celků a ty se pak zachycují ve filtraci. Čistá voda v rybníku i bez použití chemikálií. UV lampa je vhodná pro čištění vody v akvarijních nádržích i ve venkovních rybníčcích (v zimě chraňte UV lampu před mrazem odvodněním). Voda je nasávána sacím filtrem nebo čerpadlem, které musí být umístěno před UV lampou. Voda je čištěna pomocí krátkovlnného ultrafialového záření typu C (UV-C). Toto UV-C záření spolehlivě zabraňuje množení pro ryby nebezpečných jednobuněčných mikroorganismů (různých druhů bakterií, plísní, virů a řas). Zářič likviduje pouze mikroorganismy, které projdou okolo zářiče, užitečné kolonie nitrifikačních bakterií žijících hlavně ve filtrech, na dně nádrží, na rostlinách a kamenech zůstávají nepoškozené. Toto je hlavní výhoda UV lampy oproti léčbě léčivy nebo ozónizátory, které je zlikvidují. Neovlivňuje Ph ani chemické složení vody. Platí pravidlo: čím vyšší výkon UV zářiče (W) a čím pomalejší průtok vody, tím vyšší stupeň účinnosti. UVC zářivku doporučujeme měnit 1x ročně.Přístroj obsahuje dvě 90-ti centimetrové trubice Philips...

UV - lampu Vám můžeme namontovat nebo s montáží poradit.

Výhodou tohoto profi přístroje je nízká pořizovcí cena přístroje i náhradních dílů.

Po dohodě nachystáme na požadovaný závit či průměr hadice.

 

Fotogalerie: Ultrafialové lampy v zahradním jezírku

Jezírka-Zahrady s.r.o.
Adresa prodejny (e-shop)
a korespondenční adresa:
Skyřická 104, Most 434 01


Sídlo firmy
M. Alše 2245/16, Most 434 01
IČ: 28751213, DIČ: CZ-28751213
Soud: Krajský soud v Ústí nad Labem
Spisová značka: C 30863
Společnost s ručením omezeným
Pracovní doba: Po-Pá: 8-17:00 hod
So-Ne: ZAVŘENO


Majitel společnosti / realizace:
Martin Student
mobil: +420 731 156 600
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz

Asistentky/prodejna/e-shop objednávky:
Michaela Tunklová/Jana Škorníková
mobil: +420 725 923 654
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz