Seznam článků

Fontány - Jezírka-Zahrady s.r.o.

Fontány obohacují prostředí zahrady: o pohyb, světlo, zvuky, měnící se křivky chrlené vody (lahodí oku i uchu). Fontánky tvoří střed celé zahrady, ať už mají jakýkoliv tvar. U menšího pozemku, zahrádky, nebo malého dvorku je vhodná bublající fontána, která se obkládá pestrými kaménky. Je možné ji uložit také do jezírka (zapuštěné nádrže), do sudu či kádě, nebo mít fontánku jako samostatný architektonický prvek. Fontána je zásobárnou pohybu, ale také zvlhčuje okolní vzduch. Zejména u fontán s větším množstvím trysek, které produkují efektní třpytivou vodní tříšť (je občas možno zahlédnout skrz fontánku i duhu). Nejefektivnější je umístění před jednobarevné či tmavé pozadí. Negativním soupeřem fontán je vítr, proto se nedoporučují montovat do průvanu (ideální je chráněné místo před větrem). Kvůli čištění se musí zajistit odtok pro případné vypuštění a vyčištění fontány. Není-li součástí jezírka, je potřebné zajistit elektrický proud. Fontány nejsou vhodné pro vodní rostliny (pro spoustu z nich je nevhodná stříkající voda), proto je ideální je umístit fontánku co nejdále od rostlin. U velkých jezírek je dobré vytvořit oblast s vodními hrátkami a oblast s vodními rostlinami. Na trhu se prodává široká škála variant (druhů a tvarů) těchto vodních fontán. Příklad: zvonovité tryskání, zpěněný peřej, vulkán, jednoduchý proud, tryskání s rozetou, gejzír, vodní tříšť ve tvaru chocholu atd. Všechny fontány docílí určité výšky vodního sloupce a padající voda má stranový dosah podle druhu zařízení, ke kterému se musí zvolit vhodné čerpadlo.  Volí se podle toho, jaké vodní hrátky si zákazník chce vytvořit. Při osvícení dojde k velmi zajímavému efektu, která maximálně vynikne při setmění a pak se stává úžasnou světelnou podívanou. O fontánky je naléhavé se velmi pečovat a udržovat čisté trysky a další součásti, které jsou nutné pro správný chod.

 

Velké množství čerpadel k fontánám nabízí náš e-shop: http://www.jezirka-zahrada.cz/e-shop

 

Pokud si na stavbu fontány netroufáte, nevěste hlavu. Stačí se obrátit na odborníky, kteří vám rádi poradí či pomohou. V případě jakéhokoliv dotazu či zájmu o podobnou stavbu, nás neváhejte kdykoliv kontaktovat. Jsme tu pro Vás!

Kontaktní osoba:    Martin Student    mob. +420 731 156 600     e-mail: martinstudent@email.cz   web.   http://www.jezirka-zahrada.cz

Fotogalerie: Fontány

Jezírka-Zahrady s.r.o.
Adresa prodejny (e-shop)
a korespondenční adresa:
Skyřická 104, Most 434 01


Sídlo firmy
M. Alše 2245/16, Most 434 01
IČ: 28751213, DIČ: CZ-28751213
Soud: Krajský soud v Ústí nad Labem
Spisová značka: C 30863
Společnost s ručením omezeným
Pracovní doba: Po-Pá: 8-17:00 hod
So-Ne: ZAVŘENO


Majitel společnosti / realizace:
Martin Student
mobil: +420 731 156 600
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz

Asistentky/prodejna/e-shop objednávky:
Michaela Tunklová/Jana Škorníková
mobil: +420 725 923 654
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz