Seznam článků

Čištění jezírka - Jezírka-Zahrady s.r.o.

Jezírkové vysavače slouží k vyčištění vodní plochy od nečistot. Pomáhají nám s údržbou jezírka. Vrátí vodě opět průzračný vzhled a zlepší se tak hydrochemické hodnoty vody ve Vašem jezírku. Snadným způsobem odsajete kal ze dna jezírka, zbytky odumřelých rostlin, části listí a další nečistoty. Díky dlouhé sací hadici i nástavcům můžete pohodlně vysávat kal ze břehu, ale nezapomeňte, že vysavač  musí být vždy umístěn na břehu jezírka.

Celoročně odstraňujeme hráběmi či podběrákem z vody a ze dna odumřelé rostliny, řasy a listí (je-li jezírko poblíž stromů, je ideální natáhnout nad hladinou síť). Na dně se nám také může ukládat přespříliš tlustá vrstva zahnívajícího bahna, pak je nutno ho sebrat lopatou, nebo odstranit pomocí odsavače kalu, či jezírkového vysavače. Náš e-shop nabízí např.: Krycí síť proti listí (3x4,27m) pro jezírka, a další..

 

Odsávač kalu:

 - musí se používat pouze v naléhavých případech a vyčistit jen část dna.

- odstraňuje usazeninu včetně vody.Vysátá voda by se neměla navracet zpět do jezírka, zahrnuje spoustu bakterií a zapříčiňuje zakalování, ale je vhodná např. pro hnojení.

Jezírkový vysavač:

– každé jezírko má technologii, tím je myšleno biologicko-mechanický filtr, který odsává ze dna a případně i z hladiny nečistoty. Ty vtékají do jednotlivých komor filtrace, kde zůstávájí ve spodní části komor, dokud to není vypuštěno odkalovacím systémem. Náš e-shop nabízí např.: Jezírkový vysavač Oase Pondovac 4, a další..

 

Přestože je jezírko pravidelně čištěno, je většinou nutností ho po pár letech vyčistit jezírkovým vysavačem. Větší údržbu jezírka je vhodné naplánovat na léto. V letním období budou vzniklé škody minimální a rostliny budou mít postačující dobu na usazení před zimou.

 

Renovace jezírka:

- výlov a přesun ryb do náhradní nádrže s přečerpávanou vodou z jezírka.

- vodní rostliny z okrajů jezírka přesunout do připraveného např. dětského brouzdaliště (budeme-li údržbu trvat déle než 3 dny).

- vybrat zbytky vody a bahna z jezírka (1 kbelík bahna uchovat pro zpětné navrácení mikroskopických organismů do jezírka).

- opláchnout a očistit stěny jezírka.

- zkontrolovat pružnou vložku (folii), zdali není porušena.

- zrenovovat a přesadit vodní rostliny do nového substrátu.

- přečerpat zpět vodu do jezírka, znovu vysadit rostliny na okraje jezírka a přendat zpátky ryby.

 

Pro Vaši lepší představu o krycích sítích a jezírkových vysavačích jsme vybrali několik druhů, které vám blíže popíšeme.

 

 

Krycí síť proti listí 3x4,27m pro zahradní jezírka

Chrání před nežádoucím spadem listí, nebo chrání ryby před predátory.

 

 

 

Krycí síť proti listí 6x10m pro zahradní jezírka


Chrání před nežádoucím spadem listí nebo chrání ryby před predátory.

Včetně 20ks upevňovacích kolíků.

Kvalitní provedení.

 

 

 

Jezírkový vysavač Oase Pondovac 4

Popis produktu

Odlišnosti oproti verzi Pondovac 3:

  • větší hloubka sání 2,4m
  • hliníkové sací  trubky,původní plastové se prohýbaly
  • silnější motor 1800w
  • odpadní potrubí má větší průměr
  • sací hlava na rovné povrchy vhodná i pro bazény


Hlavní výhodou tohoto vysavače je, že pracuje nepřetržitě, protože je dvoukomorový. Levnější nebo neznačkové vysavače mají pouze jednu komoru a tím pádem se po naplnění vysavač vypne a komora se musí vypustit, takové nucené přestávky Vám komplikují a značně znepříjemňují práci.
Třetí vylepšená verze jezírkového vysavače pro údržbu Vašeho jezírka s bohatou sadou příslušenství. OASE LIVING WATER - značka vysoké kvality pro náročné a profesionály. Osvědčený vysavač kalu, úsporný, při nízké spotřebě má vysoký sací výkon. Bez problémů vysaje nečistoty o velikosti 25 mm, řasy, bahno, odumřelé rostliny a jejich pozůstatky. Pomocí hadice můžete odvést vysáté bahno k rostlinám, kterým poskytuje hodnotné výživné látky. Vysavač je vybaven dvoukomorovým systémem. Průběžně nasává nečistoty a kal vytéká pomocí dlouhé výpustní hadice. Je vybaven speciální odsávací hlavicí na odstranění vláknitých řas.

Příslušenství:

  • nástavec na účelové čištění mezi kameny a rostlinami
  • široký nástavec
  • filtrační síťka
  • 4 hliníkové trubky + jedna transparentní
  • vysaje z hloubky vody max. 2,4m
  • kolečka a madlo vysavače pro jeho snadnejší manipulaci

 

 

 

Jezírkový vysavač Aqualogistik Profi

Profesionální jezírkový vysavač:

 
Při používání tohoto profi vysavače se nemusíte tahat s těžkou hadicí plnou vody jako je to u hobby vysavačů. Sací hubice je připevněna na konec teleskopické tyče,hadice volně pluje ,proto máte maximální volnost pohybu při vysávání. Při ucpání trubek jednoduše zapnete zpětný chod, pojízdný. Díky čerpadlu můžete vodu i přečerpávat na výše položená místa což u hobby jezírkových vysavačů nejde.

Technické parametry

Výkon 750 w / 230 v
Odlučovač na kameny ano
Sací hadice 40 mm,10 m
Dosah 6 - 7 m
Průtok 5.700 l/hod
Zpětný chod ano

 

 

 

Jezírkový vysavač Midex Profi

MF 1"1/4 230/1400



Bez problémů vysaje řasy, kal, zbytky zetlelých rostlin, odumřelé listy a jiné nečistoty ze dna jezírka.
Dokáže vysát také drobné pevné nečistoty, např. kamínky a štěrk, které oddělí v gravitačním filtru.

Použití:

Při prvním vysávaní vašeho jezírka si určitě všimnete, že není zapotřebí čerpadlo nijak zavodňovat, protože si vodu z jezírka nasaje samo.
Vysavač lze využít také pro přečerpávání a odčerpání vody ze studní, různých nadrží a bazénů.
Jeho výhodou je také schopnost vysát vodu ze dna prakticky do sucha. Dokáže vodu vysát z hloubky až 6 metrů, optimální hloubka sání jsou 3 metry. Transparentní potrubí je řešeno tak, aby Vám umožnilo sledovat proudění nečistot i při zakalené vodě v jezírku.

Velikost nasávaných pevných částic může být až do průměru 30mm. Větší měkké částice se díky obrovskému sacímu výkonu čerpadla pomačkají do sacího potrubí, projdou do rotoru čerpadla a poté jsou odváděny do odpadu.
Při přisátí větší nečistoty, která ucpe sací koš, se jednoduše použije reverzní chod čerpadla a sání je opět průchodné, aniž bychom museli čistit sací hubici.
Po skončení vysávání se separační filtr jednoduše vyprázdní otevřením vypouštěcí zátky KLAMP.

Příslušenství:

Saci transparentní potrubí o průměru 40mm dodáváme pro snadné skladování a převoz dělené. Jeho části mají 2x2m. Lze objednat potrubí dle vaší potřeby a nároků pro vaše použití. Sací a odpadní ohebné hadice mají průměr 40mm, délku 10m/5m nebo dle vašeho požadavku. Lze objednat i náhradní objímky, koncovky, spojky a spony.

Fotogalerie: Čištění jezírka

Jezírka-Zahrady s.r.o.
Adresa prodejny (e-shop)
a korespondenční adresa:
Skyřická 104, Most 434 01


Sídlo firmy
M. Alše 2245/16, Most 434 01
IČ: 28751213, DIČ: CZ-28751213
Soud: Krajský soud v Ústí nad Labem
Spisová značka: C 30863
Společnost s ručením omezeným
Pracovní doba: Po-Pá: 8-17:00 hod
So: 8-12 hod., Ne: ZAVŘENO


Majitel společnosti / realizace:
Martin Student
mobil: +420 731 156 600
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz

Asistentky/prodejna/e-shop objednávky:
Michaela Tunklová/Jana Škorníková
mobil: +420 725 923 654
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz