Seznam článků

Můstky, dřevěná mola a nášlapné kameny - Jezírka-Zahrady s.r.o.

Slouží k přecházení jezírek, potůčků (vodních ploch), ale i představují nový pohled do vodní říše z jiné perspektivy. Či nový prostor k odpočinku a relaxaci. Umožňují pěstování, následnou úpravu vodních rostlin a k výživě ryb.

Můstky:

- zakoupený hotový můstek: nabízí zahradnická či odborně specializovaná centra. Prodávají se v rozmanitých provedeních a velikostech přes vaše vodní plochy. Nevelké dřevěné můstky nejsou složité k montáži. Podstatné je vyrovnat obě strany, aby se předešlo vybočení do stran a bezpečně (stabilně) jej zadělat do země.

- vlastnoručně vyrobený můstek: není to finančně ani manuálně náročná varianta. Můstek je možné udělat bez pilířů do délky 2,4m, u delšího už se doporučuje přidat vzpěru do vody a rozhodně se musí propočítat statika. Každá strana břehu by měla být na stabilním podkladu. Mezi prkny by měli být škvíry, aby při dešti voda protekla a můstek nebyl kluzký.  Vhodné dřeviny na můstky: tropická dřeva, dub, modřín,…

- vytesané z jednoho kusu: je dražší, těžší a o to stabilnější varianta. Vytesaný, vyleštěný kamenný můstek je velký architektonický kousek a měl by s ním také korespondovat např. s plotem. Tento můstek, musí mít vydatný podklad (např. pobřežní zeď).

 

Dřevěná molq: vystupují daleko do jezírka. Molo poskytuje prostor ke slunění a odpočívání. Doporučují se bodové podpěry (20x20cm) z betonu, které se zasypávají po 1m do půdy. Na ty se přidělá konstrukce z dřevěných hranolů (10x10cm), nebo zakoupená hliníková konstrukce. Poté se přišroubují tlustá prkna. Je nutné dbát na škvíry mezi prkny, aby odtékala voda a nedocházelo k tlení mola zespodu.

 

Nášlapné kameny: tvoří skvostný estetický prvek. Poskytují optické dělení jezírka (potoka) a slouží ke zdolání mělkého pásma za pomoci základu z tvárnic (ve formě písmena U), či komorových cihel usazených do betonu.  K zbudování jsou ideální kameny i valouny s plochým povrchem. Kameny lze také nahradit dřevěnými koláči.

Fotogalerie: Můstky, dřevěná mola a nášlapné kameny

Jezírka-Zahrady s.r.o.
Adresa prodejny (e-shop)
a korespondenční adresa:
Skyřická 104, Most 434 01


Sídlo firmy
M. Alše 2245/16, Most 434 01
IČ: 28751213, DIČ: CZ-28751213
Soud: Krajský soud v Ústí nad Labem
Spisová značka: C 30863
Společnost s ručením omezeným
Pracovní doba: Po-Pá: 8-17:00 hod
So: 8-12 hod., Ne: ZAVŘENO


Majitel společnosti / realizace:
Martin Student
mobil: +420 731 156 600
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz

Asistentky/prodejna/e-shop objednávky:
Michaela Tunklová/Jana Škorníková
mobil: +420 725 923 654
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz