Seznam článků

Rostliny do jezírka - Jezírka-Zahrady s.r.o.

Zahradní jezírka jsou rájem pro milovníky rostlin. Vodní rostliny jsou nedílnou součástí jezírek, plní funkci okrasnou, ale i užitečnou. Existuje mnoho vodních rostlin, jež rostou v hluboké vodě a jejich kořeny potřebují půdu, nebo rostliny plavoucí na hladině s volně visícími kořeny. A v neposlední řadě pobřežní rostliny, které mají kořeny převážně těsně pod vodou a jejich listy a květy vyčnívají nad hladinu. Některé otevřené plochy bývají oblastmi se stále mokrou půdou, kde se pěstují bažinné rostliny, které mají zářivě barevné květy a listy zajímavých tvarů. Existuje i nevelký počet okrasných rostlin, které vůbec nekoření, vznášejí se na vodě nebo plavou na hladině (některé se rychle množí a patří mezi vyslovené plevele).

Vodní rostliny pro hlubokou vodu – hloubka vody se pohybuje okolo 1–2m, nejlépe se pěstují v nádobách (květináčích, koších nebo speciálních kontejnerech, které nabízí náš e-shop). Nejoblíbenější rostlina do hluboké vody patří i král vodních rostlin – leknín.  Tato půvabná mystická rostlina má okouzlující květy a současně listy, které poskytují jak úkryt rybám, tak stín, který brání růstu řas.

Vodní rostliny pro mělkou vodu – hloubka vody se pohybuje okolo 10- 65cm. Ponořené rostliny jsou zakořeněny pod vodou a jejich stonky vyčnívají nad vodní hladinu, rostlinky tak uvolňují kyslík do vody a poskytují rybám úkryt. Pěstovat se dají v nevelkých nádobách, jež umožňují rostliny vyjmout, protrhat a zastavit jejich rozrůstání po jezírku.

Vodní bažinné rostliny – jedná se o plochu se stále mokrou půdou, proto jsou tyto rostliny vhodné k výsadbě na břehu zahradního jezírka.

Fotogalerie: Rostliny do jezírka

Jezírka-Zahrady s.r.o.
Adresa prodejny (e-shop)
a korespondenční adresa:
Skyřická 104, Most 434 01


Sídlo firmy
M. Alše 2245/16, Most 434 01
IČ: 28751213, DIČ: CZ-28751213
Soud: Krajský soud v Ústí nad Labem
Spisová značka: C 30863
Společnost s ručením omezeným
Pracovní doba: Po-Pá: 8-17:00 hod
So-Ne: ZAVŘENO


Majitel společnosti / realizace:
Martin Student
mobil: +420 731 156 600
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz

Asistentky/prodejna/e-shop objednávky:
Michaela Tunklová/Jana Škorníková
mobil: +420 725 923 654
e-mail: obchod@jezirka-zahrada.cz